balk_oranje_fiber_4

ELECTRO SERVICE ANDRE

logo_ESA

The link to your datanetwork

Algemeen

Net zoals bij koperbekabeling, geldt eveneens bij fiberbekabeling dat een goed gestructureerde netwerkbekabeling, perfect afgemonteerd, onuitwisbaar, correct genummerd en gelabeld moet zijn, zo wordt uw netwerk voor 100% rendabel!

Fiber is dus eigenlijk een glasvezel = glas met een synthetisch omhulsel. Dit houdt in dat hier steeds met grote zorg moet omgegaan worden. De kabels mogen niet geplooid of gekraakt liggen, maar zijn des te sterker in het doorsturen van signalen.

Deze fiber bestaat zoals koper eveneens in singel- en dualmode, maar staat bovendien garant voor:
 • snelheid
 • giga-ondersteuning

Waarin verschilt fiber nu precies van koper?
 • Indien de bekabeling meer dan 90m bedraagt, moet gebruik gemaakt worden van fiber, dit vooral om signaalverlies te voorkomen. Koper wordt gebruikt bij een lengte van maximum 100m.
 • Fiber wordt vooral aangewend bij giga-ondersteuning, koper dient meer voor megabyte-ondersteuning.

Omwille van zijn giga-ondersteuning wordt fiber vaak gebruikt om zware programma's (pakketten) door te sturen, bijvoorbeeld:
 • van pc naar machines (in de industrie)
 • van pc naar servers op afstand
 • van pc naar andere pc op meer dan 90m afstand

De verschillende soorten FIBER

 • GLASVEZEL INDOOR: hiervoor wordt voornamelijk de Tight buffer gebruikt. Deze wordt gekenmerkt door de toepassing van een kunststofmantel met een diameter van 900µm direct op de cladding. Deze wordt hoofdzakelijk toegepast voor verbindingen tussen verdelers binnen eenzelfde gebouw. Heden is deze ook beschikbaar met een halogeenvrije mantel (LSOH)

 • GLASVEZEL INDOOR /OUTDOOR: Dit type kabel wordt steeds vaker toegepast en maakt gebruik van een structuur met een Tight buffer of Loose tube. Ze worden gebruikt voor verbindingen binnen en tussen gebouwen.

 • Ook deze is eden beschikbaar met een halogeenvrije mantel (LSOH)

 • GLASVEZEL OUTDOOR: dit type glasvezel heeft uitsluitend een Loose Tube structuur. De vezels van de Loos Tube zijn vrij beschikbaar in een tube binnenin de kabel, en zijn volledig beschermd tegen externe invloeden. Dit type wordt vooral gebruikt voor verbindingen tussen gebouwen of aansluitnetten. De mantel van PE of PEHD zijn vaak versterkt met staal.

 • Glasvezel INDOOR/OUTDOOR: LOOSE TUBE UNITUBE LSOH Dit is een multi-mode glasvezel (62.5/125OM1, 50/125OM2, 50/125OM3 en 50/125OM4) bevat 6-144 vezels, heeft een knaagdierbescherming door middel van glasvezelelementen, verbeterde brandbestendigheid (IEC 60332-3 / EN 50266) en heeft een buitenmantel LSOH oranje.

Multimode of Singel mode

 • Multimode vezel: (62.5/125µm of 50/125µm) met graded-index Is een vezel waarin meerdere lichtbundels zich voortbewegen bij een aanzienlijke golflengte (850 nm of 1300 nm). De lichtgolven hebben een sinusoidiaal verloop. De kern heeft een diameter van 62.5µm (OM1 of 50µm (OM2, OM3 of OM4). Dit type vezel wordt gebruikt voor privénetwerken (LAN) over afstanden van enkele honderden meters maximaal.

 • Singelmode vezel: OS1 of OS2 (9/125µm) Is een vezel waarin slechts een lichtbundel voortbeweegt bij een aanzienlijke golflengte (1310 of 1550 nm in de meeste gevallen). De kern van de singel mode glasvezel (9µm) en de unieke apertuur is zo klein dat de lichtgolven zich parallel en gelijktijdig voortplaatsen. De glasvezel wordt aangestuurd door een laser en de prestaties overtreffen 10 Gbit/s Dit vezeltype is vooral geschikt voor wide area networks (WAN), metropolitan area networks (MAN) en local area networks (LAN), afhankelijk van de datahoeveelheden en afstanden.

Surplus

Wij bieden tevens de mogelijkheid om reeds bestaande netwerken te analyseren. Het is belangrijk te weten hoe het met uw netwerk gesteld is, de eventuele knelpunten te lokaliseren en dit te laten optimaliseren door de fouten op te lossen en te herstellen. Door deze doelgerichte aanpak, wordt uw bestaand netwerk opnieuw rendabel en 100% functioneel voor alle (eind) gebruikers.